Robertus Janszoon

Ga naar beneden

Robertus Janszoon

Bericht  Bertje op zo nov 23, 2008 9:46 pm

Robertus Janszoon


Naam: Robertus Janszoon
Geslacht: Mannelijk
Leeftijd: 32
Karakter: Robertus is, van jongs af aan al, een horror en thrillerfanaat. Er blijft bij hem één steekwoord hangen: scepticus. Robertus is nóóít snel overtuigd. Neemt niet weg dat hij nog altijd gek is op spookverhalen; zo gauw als hij er van één hoort, zal hij elk aspect onderzoeken, en met veel plezier bewijzen waarom dat weer een nieuwe hersenspinsel is. Robertus is sociaal niet erg bedreven; het liefst trekt hij zich terug in zijn kamer of kantoor, om daar vervolgens diep na te denken over de ergste nachtmerrie van een mens. In ander gezelschap is hij stil, maar overduidelijk aanwezig wanneer zijn mening tegen gesproken wordt. Robertus is ontzettend eigenwijs, een eigenschap die hem in zijn scepsis mee en tegenzit.

Uiterlijk: Warrig bruin haar valt op Snape-lengte rond Robertus' bleke, ingevallen wangen. Donkere wallen 'sieren' zijn donkerbauwe ogen. Zijn dunne lippen verbergen zijn vermakelijke grimassen, waardoor zijn vrij grote neus weer opvalt. Zijn hele alles is lang en mager; zijn gezicht met hoge jukbeenderen, zijn spillebenen, zijn romp en lichtelijk gebogen schouders. Soms komt hij slungelig over. Qua kledingstijl heeft Robertus moeite met aanpassen aan de 21ste eeuw: oude bloussen, chique gillets, donkerbruine en nette jasjes met rijkbewerkte manchetten.

Motieven/redenen om mee te doen: Een verhaal als dit? Laten schieten? Nee, voor het geld doet Robertus het niet. Mooi meegenomen, natuurlijk, maar zijn undercover-Dreuzelbaan als spookjager verdient prima. Hij heeft niet zo'n behoefte aan ultieme luxe. Robertus doet mee omdat hij dit als het ultieme verhaal ziet, een verhaal waarvan hij de geheimen kan onthullen.

Geschiedenis: Robertus is de jongste van een gezin van 8; 3 zussen en 4 broers. Hij is met gepaste trots een Dreuzeltelg, de enige tovenaar van de familie. Mede hierdoor zonderde hij zich al snel af van de rest. Op zijn kamer, achter zijn bureau, ontstond al snel zijn obsessie voor duister en verdoemenis. Hij heeft al een paar keer geporbeerd een thriller te schrijven. Zijn schrijfstijl suckt, maar zijn plots waren goed. Maar niet goed genoeg om de slecht beschreven sfeer goed te praten; hij stond op zijn 16e te koop als de slechtste schrijver van de eeuw. Hij kreeg er verrassend veel geld voor.

---

Robertus is gecreëerd en wordt gespeeld door Miseria/Bertje/Agenia. Zijn solli is geschreven op 31 maart 2008. Het 'boegbeeld' van Robertus is Johnny Depp (voornamelijk als "Ichabod Crane", in de film "Sleepy Hollow")

Wist je dat...
... Robertus extreem entomofobisch (= insectenangst) is?
... de solli voor Robertus Janszoon in eerste instantie geschreven was voor Roberta Jansdochter?
... Robertus min of meer gebasseerd is op een mengeling van Ichabod en Agenia?
... Robertus stiekem door Faith ontmaagd is?
... Robertus een pesthekel had aan zijn broer, Aelbrecht Jan-Jacob?
... op de allereerste Robertusbanner Johnny Depp helemaal niet stond, maar Stuart Townsend?

---

Wat vindt het volk van Robertus Janszoon?
Bertje
Bertje
Spookjager

Aantal berichten : 370
Registratiedatum : 15-11-08
Leeftijd : 42
Woonplaats : Kruideniersstraat 71

Profiel bekijken http://hauntedmansion.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum