Het Moordspel [Weerwolvenspel]

Ga naar beneden

Het Moordspel [Weerwolvenspel]

Bericht  Bertje op wo nov 26, 2008 9:42 pm

Wij introduceren u... een gloednieuwe HM-themed activiteit!


Doel van het spel:

Daar, hoog bovenop de heuvel, staat een oud, ogenschijnlijk verlaten huis. Onlangs is echter een klein groepje heksen en tovenaars erachter gekomen dat er activiteit plaatsvindt in het huis. Nieuwsgierig gaan ze – individueel – op onderzoek uit.

Algauw komen ze erachter, door middel van veel research werk, dat de bewoners van het huis kwaadaardig zijn. Koelbloedige moordenaars, krankzinnige sadisten. Geïntrigeerd – of misschien gewoon stom – betreedt het groepje – alweer, individueel – het huis.

Daar aangekomen valt echter de ene dode na de andere. Ze hebben een flauw vermoeden hoe het komt; de bewoners. Het enige probleem, is dat ze niet weten wie de bewoners zijn. Iedereen doet zich voor als een nieuwsgierige bezoeker. Maar lang niet iedereen vertelt de waarheid…

Het groepje ziet maar één oplossing; de moordenaars naar Achter de Dodenpoort verbannen. Maar hoe weten ze nu of het wel echt de bewoners zijn die ze verbannen, en niet een onschuldige bezoeker…?


Rollen

Bewoners
Bezoekers
Onbepaald
Er zijn in het spel 2 teams, met normale en bijzondere rollen. Uiteindelijk staat elke speller aan één kant, ofwel de goede, ofwel de slechte kant. Sommige speciale rollen zijn alleen beschikbaar in één team, anderen zijn beschikbaar in beide teams. Deze rollen – in het lichtblauw aangegeven – geven dus nog geen zekerheid aan wiens kant de persoon staat.


De bewoners:
Iedere nacht vermoorden zij een bezoeker.
Zij overleggen met elkaar wie het slachtoffer wordt en sturen dit dan 's nachts via een PB of MSN naar de spelleider.
Overdag proberen zij hun ware gedaante te verbergen en zo aan de wraak van de bezoekers te ontsnappen. De bewoners weten van elkaar wie er bewoner is en wie niet. Zij weten echter niets over speciale gedaantes.


De bezoekers:
De bezoekers kunnen vrijwel niks doen, dan te bekijken hoe de anderen zich gedragen, en verdachten aanwijzen. Zij stemmen, net als de bewoners, wie zij verbannen, via PB of MSN, maar individueel van elkaar.

De ondode:
De ondode is iemand die overdag de gewone gedaante heeft van een normaal mens, maar ’s nachts in een geest veranderd. Hierbij beschikt de ondode over een soort alziend oog, en kan elke nacht de situatie overzien; elke nacht krijgt hij/zij de ware gedaante van iemand prijs.

Hij/zij zou de andere bezoekers moeten helpen, maar moet ook discreet blijven om te voorkomen dat zij door de bewoners geïdentificeerd wordt.

De bewoners kunnen de ondode overigens wel doden: dit doen ze natuurlijk met Robertus’ speciale goedje.

De MS-medewerker:
De MS-mederwerker (Magical Security) beschikt over de mogelijkheid om een speler in bescherming te nemen. Deze kan éénmaal een andere speler in bescherming nemen. Als de beschermde persoon aangevallen wordt, zal de MS-medewerker de aanval afweren. Als de beschermde persoon die nacht niet aangevallen wordt, blijft de bescherming staan. De bescherming kan niet gewijzigd worden naar een andere persoon. Als de MS-medewerker zelf aangevallen wordt, sterft hij gewoon.


Cupido:
Door zijn beroemde pijlen af te schieten, kan Cupido ervoor zorgen, dat twee spelers van zijn keuze voor altijd verliefd op elkaar zijn.
In de eerste nacht mag Cupido twee spelers aanwijzen.
Cupido mag ook zichzelf als geliefde aanwijzen.
Als één van de geliefden omkomt, sterft de ander direct uit liefdesverdriet.
Geliefdes mogen nooit tegen elkaar stemmen, zelfs niet om andere spelers te misleiden.
Let op: Indien de ene geliefde een bewoner is en de andere een bezoeker, verandert het doel van het spel voor hen.
Teneinde in vrede te kunnen leven en zichzelf te beschermen, moeten ze dus dan alle andere spelers zien uit te schakelen.
Let op (extra toegevoegde regel): Wanneer één van de geliefden door inactiviteit gediskwalificeerd wordt, sterft de andere geliefde niet (tenzij die zelf ook niet actief meedoet). Door een gebrek aan aandacht, heeft die dan namelijk de relatie verbroken.


De heler:
Zij kan twee buitengewoon handige toverdrankjes brouwen:
- een levenselixir, waarmee 's nachts een dode speler tot leven geroepen kan worden en een vergif, waarmee een speler 's nachts vermoord kan worden.
De heler mag beide dranken in dezelfde nacht gebruiken. Zij mag niet beide dranken aan dezelfde speler toedienen.
Dit betekent dat er toedoen van de heler de volgende morgen géén, één, of twee doden te betreuren zijn.
De heler mag ook zelf de drankjes innemen en dus zichzelf helen.
Zij heeft over het hele spel van elk drankje er slechts één in haar bezit.


De leider:
De leider is iemand – bewoner of bezoeker – die goede controle heeft over de groep en goed leiderschap heeft. Deze wordt op de eerste dag door een algemene stemming (van bewoner en bezoeker!) gekozen, en mag de benoeming niet weigeren. Als er bij het stemmen wie er gedood of verbannen moet worden sprake is van gelijkspel, heeft de leider de beslissende stem. Als de leider gedood of verbannen wordt, benoemt hij/zij een opvolger.


Let op

Als je meedoet doe je mee. Iedereen moet overdag(overdag kan meerdere dagen duren) stemmen wie gelynched wordt en de mensen met een speciale rol moeten ook hun dingen doorgeven. Iedereen moet dus minstens 3x per week online zijn als we vaart willen houden.
* overigens is het niet zo heel erg veel tijd die je er per se in hoeft te steken, zolang je er maar voor zorgt dat je wel op de benodigde tijden je stem optijd inlevert

Het spel is een soort RPG, maar met een doel. Ik neem aan dat sommigen van jullie het weerwolvenspel wel kennen. Je kan hier aan meedoen als jezelf, of een solli ervoor schrijven - 9,9 van de 10 keer ben je door, tenzij je solli echt nergens op slaat. Maar ik vertrouw jullie erop dat jullie dat niet doen (: xD

Indien je een solli schrijft, graag dit lijstje invullen;
Code:
[b][u]Mijn Personage[/u][/b]
[b]Naam:[/b]
[b]Leeftijd:[/b]
[b]Innerlijk:[/b]
[b]Uiterlijk:[/b]
[b]Overig:[/b]
Als je als jezelf wil spelen, is het uiteraard toegestaan om een solli van jezelf te maken, als je wil (:

Veel plezier, ik hoop op veel animo ^^ Vragen kunnen hier altijd gesteld worden (:

_________________
    "Elizabeth, these clothes do not flatter you at all, it should be a dress or nothing. I happen to have no dress in my cabin!"
avatar
Bertje
Spookjager

Aantal berichten : 370
Registratiedatum : 15-11-08
Leeftijd : 42
Woonplaats : Kruideniersstraat 71

Profiel bekijken http://hauntedmansion.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Het Moordspel [Weerwolvenspel]

Bericht  Madison op ma dec 01, 2008 11:10 pm

Ik doe mee (a) [/ja dit mag van Gen]

_________________
Watch out for a rebel
You might like it
avatar
Madison

Aantal berichten : 460
Registratiedatum : 16-11-08
Leeftijd : 27

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Het Moordspel [Weerwolvenspel]

Bericht  Bertje op di dec 02, 2008 12:03 pm

Ja, dat mag inderdaad. People, let op, een solli schrijven is optioneel, zoals in de beginpost staat. Je mag gewoon als jezelf RPG'en zonder een solli te schrijven over jezelf. Pas als je iemand anders wil spelen, is het nodig om een solli te schrijven - anders weet de rest niet met wie ze te maken hebben, natuurlijk.

Mededeling
Overigens komt er een nieuwe rol bij:


De spookjager

De spookjager is een gewone bezoeker, die echter over speciale apparatuur beschikt. Hij heeft maar één enkel apparaat, dat hij maar één keer kan gebruiken. Met dit apparaat kan hij één van de bewoners verbannen. Deze laat hij op een nacht op iemand los, door dit via PB of MSN aan de spelleider (ik, in dit geval) te laten weten. Het apparaat werkt echter niet op een bezoeker, en is maar één keer te gebruiken. De spookjager moet er dus goed over nagedacht hebben, want anders is het verspild.


Vragen kunnen nog altijd hier gesteld worden.

_________________
    "Elizabeth, these clothes do not flatter you at all, it should be a dress or nothing. I happen to have no dress in my cabin!"
avatar
Bertje
Spookjager

Aantal berichten : 370
Registratiedatum : 15-11-08
Leeftijd : 42
Woonplaats : Kruideniersstraat 71

Profiel bekijken http://hauntedmansion.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Het Moordspel [Weerwolvenspel]

Bericht  Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum